Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjed Armade pred riječkim zatvorom: "Okupili smo se zbog nepravde!"

28.08.2019.

20:13

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Članovi Armade i brojni građani okupili su se na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u Rijeci odakle su krenuli na prosvjednu šetnju do istražnog zatvora, gdje se, prema našim procjenama, okupilo oko četiri do pet tisuća prosvjednika koji su pjevali domoljubne pjesme i izvikivali ime Matka Škalamere.

Klub navijača Armada iz Rijeke večeras je održao mirni prosvjed ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške svom članu Matku Škalameri unatoč tome što je Škalamera u ranim poslijepodnevnim satima pušten iz istražnog zatvora, u kojemu je proveo četiri dana zbog incidenta s Dobrivojem Arsićem na Viškovu.

Kratkim govorom obratio im se predsjednik Armade Dejan Božić, rekavši kako su se okupili da podrže pravdu za Matka i sve buduće Škalamere. "Tu smo da se više ne dešava medijski linč, huškačko novinarstvo i slične stvari", rekao je Božić okupljenima, kojima se zatim obratio bivši glasnogovornik Armade Denis Povh.

Istaknuo je kako su se okupili zbog nepravde nad pojedincem i dodao: "I mi smo svi ovdje pojedinci, ali kad se skupimo u ovakvu masu, onda imamo snagu!" Skup je završio pjesmom "Najdraža Rijeko", nakon čega su se sudionici mirno razišli. Javlja Vladimir Jurić:

Prosvjed pred zatvorom, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.