Hrvatski radio

Radio Rijeka

DOSTA! je uskraćivanja zdravstvene skrbi!

10.05.2022.

14:34

Autor: Vedrana Lisica Pavlović / Anja Matić

DOSTA!

DOSTA!

Foto: Ira Payer / -

Više od 400 ljudi očekuje se danas na Jadranskom trgu u 18 sati kada će glasno, zajedničkim snagama poručiti da je: DOSTA!

Povodom slučaja trudnice Mirele Čavajda, kojoj su liječnici, zbog priziva savjesti, odbili napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu, unatoč tome što je bebi otkriven tumor na mozgu, u više hrvatskih gradova održat će se prosvjedi građana.


Građani i građanke diljem Hrvatske ujedinjuju se u Sisku (Kod ure), Šibeniku (Poljana), Osijeku (Trg slobode), Puli (Porarata), Splitu (Narodni trg), Zagrebu (Trg bana Jelačića), i naravno u našoj Rijeci na Jadranskome trgu.


Inicijatori današnje mirne prosvjedne akcije poručili su da je dosta uskraćivanja zdravstvene skrbi; da je dosta zanemarivanja ženskog zdravlja te da je dosta političkih igara na račun zdravlja žena!


Prosvjed su prikladno ispred zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje najavile pripadnice riječkih udruga i neformalne inicijative Građanke i građani Rijeke.


Koji su zahtjevi prosvjednika pojasnile su Tihana Naglić i Lorena Zec.

Najava prosvjeda DOSTA!

Najava prosvjeda DOSTA!

Najava prosvjeda DOSTA!

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.