Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjed protiv cijena Energa i Čistoće: "Ne damo kune za rajske račune!"

10.11.2017.

18:09

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka stranka Bura organizator je prosvjeda protiv visokih cijena usluga riječkog Trgovačkog društva Energo i poskupljenja usluga komunalnog društva Čistoća koji je na mostu kod Continentala i ispred zgrade riječke gradske uprave na Korzu okupio dvjestotinjak prosvjednika.

Dvjestotinjak prosvjednika okupilo se na Kontu kako bi u povorci stigli na Korzo pred riječku gradsku upravu te prozvali riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog poskupljenja usluga trgovačkog društva Energo i komunalnog društva Čistoća. Prosvjed je protekao mirno i bez incidenata.

Na prosvjed ih je pozvao gradski vijećnik Hrvoje Burić, a prosvjednici su nosili transparente s natpisima poput: "Ne damo kune za rajske račune", "Dok je ovaca bit će i vune" te "Bolje na prosvjed nego u Irsku".

No, po odazivu na prosvjed može se zaključiti da je građanima Irska izglednija opcija. Poslušajte što su prosvjednici odgovorili na pitanje zašto prosvjeduju te pročitajte kako su priopćenjem na prosvjed reagirali iz KD Čistoća:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.