Hrvatski radio

Radio Rijeka

18:30 / 26.10.2015.

Autor: Biserka Belić

Prosvjed protiv "Energa": cijene grijanja vratiti na one prije 2012.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ispred riječke tvrtke "Energo" održan je prosvjed inicijative "Protiv skupog Energa" jer, bez obzira na najavljeno smanjenje cijena grijanja za 15 posto, prosvjednici smatraju da je toplinska energija koju "Energo" isporučuje – preskupa.

Riječani plaćaju najskuplje grijanje u Hrvatskoj, pa prosvjednici traže da se cijene vrate na one prije 1. siječnja 2012. godine.

Političarima su poručili da ih podrže "prije nego u Rijeci nastane potpuna socijalna katastrofa" – kako je rečeno - te da uvedu u zakon pravo pojedinca na samostalno izdvajanje iz toplinskog sustava jer sada za to treba suglasnost 90 posto stanara zgrade. 

"Energu" su poručili da preostaju dvije mogućnosti – ili da snizi cijenu na razinu prije poskupljenja 1. siječnja 2012. ili da zatvori svoju djelatnost opskrbe toplinskom energijom.

"Energo" isporučuje toplinsku energiju u oko 260 riječkih zgrada, a do sada je iz sustava grijanja izašlo sedam zgrada. Za vrijeme prosvjeda Biserka Belić razgovarala je s organizatorom inicijative "Protiv skupog Energa" Josipom Kukuljanom: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.