Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjed protiv žice: županijski vijećnici u nedjelju na Rupi

17.12.2015.

11:50

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije će u nedjelju 20. prosinca u 10:30 sati u mjestu Rupa održati miran prosvjed protiv žilet-žice uz slovensku granicu. Očekuju da će im se pridružiti i čelnici pograničnih općina.

Na današnjoj sjednici u Rijeci jednoglasno su zaključili da žica nije dobra ni za ljude niti za životinje. Žica ubija i treba je maknuti, poručili su primorsko-goranski vijećnici.

I sa slovenske strane u isto će vrijeme biti organiziran prosvjed protiv žice, ali na drugome mjestu - na Kupi. U organizaciji Turističkog sportskog društva Kostel, prosvjedni pohod uz okupiranu žicu počinje u 10 sati iz Fare do Slavskog Laza i visećeg mosta na Kupi, otprilike 2,5 kilometara. Istovremeno će se žica uz Kupu ukrašavati novogodišnjim kuglicama.

Evo što su rekli goranski vijećnici koji žive uz granicu - Zdravko Tomac iz HDZ-a i Gordana Gerić Paulić iz SDP-a, te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.