Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjed Sidikata radnika INE

15.07.2013.

12:24

Autor: Olga Mandić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pranjem vjetrobranskih stakala i dijeljenjem žvakaćih guma na frekventnim prometnicama aktivisti Sindikata radnika INE danas su istodobno u pet hrvatskih gradova ukazali na svođenje najveće hrvatske naftne kompanije na trgovca žvakaćama, a njenih zaposlenika na perače automobila.

Akcija nazvana Od naftaša do perača stakala i prodavača guma za žvakanje organizirana je u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Sisku. Dok MOL ulaže milijarde u nova plinska i naftna polja u Mađarskoj i svijetu, radnike INE se podcjenjuje. Upravi se zamjera izostanak pravih ulaganja u svim dijelovima poslovanja, dakle u istraživanje, rafinerije i maloprodaju.

Aktualnu ponudu da radnici dobiju u najam dio benzinskih postaja u Splitu su čelnici sindikata INAŠ ponovno nazvali lažnim poduzetništvom opasnim za radna mjesta. Od Vlada se očekuje da pokrene pregovore s MOLom o izmjeni dioničarskog ugovora, te da se poštuje postojeći ugovor.


Akciju u Rijeci, u kojoj je sudjelovalo desetak radnika predvodila je Sandra Režić iz Sindikata INAŠ:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.