Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjed Udruge Franak 1. travnja na Zrinjevcu

30.03.2023.

14:56

Autor: Josip Krmpotić

Udruga Franak

Udruga Franak

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Ove subote, 1. travnja zagrebački park Zrinjevac nadomak Vrhovnoga suda, točno u podne, bit će mjesto prosvjeda Udruge „Franak" pod geslom "Dosta je - opljačkano se mora vratiti, lopov mora platiti! "

Od Vrhovnog suda traži se da u roku od 15 dana donese odluku o pravu potrošača koji su konvertirali kredite na puno obeštećenje i o ništetnosti cijelih ugovora. 


Izravno se to odnosi na 55 tisuća obitelji s konvertiranim kreditima te 125 tisuća obitelji koje su imale kredite u švicarskim francima. 


Vrijeme curi i 14. lipnja svemu prijeti zastara pa stoga iz Udruge "Franak" poručuju da je vrijeme da se dugogodišnja agonije hrvatskih građana okonča, a Vrhovni sud prestane pomagati bankama koje u cijelosti osporavaju tužbene zahtjeve i koriste sve moguće redovne i izvanredne pravne lijekove kako bi što više prolongirali sudski postupak i stvorili atmosferu da su postupci dugi i skupi.

 

Poslušajte što je za Leksikon Josipu Krmpotiću rekla Koordinatorica Udruge Franak iz Rijeke,Jasna Čekada: 


Udruga Franak - Jasna Čekada

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.