Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjedi diljem otoka i priobalja; Ne daju plaže u koncesije

18.06.2017.

12:43

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Inicijativa "Pokret otoka" koja se bori protiv novog Zakona o koncesijama, ne odustaje od zahtjeva za uključivanje javnosti u raspravu o izmjenama Zakona o koncesiji, koji je već u saborskoj proceduri. Danas se održava niz performansa, među kojima i "Potrubi za otok, neka nas čuju do Zagreba!"

Skupovi upozorenja organizirani su u Malom Lošinju, na Cresu, Braču i na Hvaru, u Makarskoj, Trogiru, Splitu, Dubrovniku, na Silbi, Korčuli, Šolti i na Prviću te duž obale. 

Želimo da se ponovno vrati ovaj postupak, da se iz te hitne procedure zaustavi i da ponovno ide u raspravu i da svi oni koji imaju nešto za kazati, da im se omogući da to i kažu, i da reagiraju, da se zaustavi ovo kaotično stanje sa pomorskim dobrom u Hrvatskoj, poručio je Srđan Marinić, član inicijative "Pokret otoka".

Za sutra najavljuju okupljanje ispred zgrade Vlade u Zagrebu. Inicijativa "Pokret otoka" poziva sve otočane u Zagrebu i sve koji kane ljetovati na moru da im se pridruže i ponesu rekvizite za plažu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.