Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjednici s Korza glasno poručili: NE porezu na nekretnine!

25.08.2017.

19:16

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekoliko stotina ljudi okupilo se ovoga petka navečer na riječkome Korzu kako bi prosvjedovalo protiv novoga Zakona o porezu na nekretnine. Njegova odgoda ne znači ukidanje, poručuju, i bit će to još jedno osiromašivanje najsiromašnijih građana.

Sudionici prosvjeda u Rijeci prvo su se okupili na Titovom trgu, odnosno na Kontu u 18:30. Nakon uvodnoga govora krenuli su prema Korzu i došetali do Trga Republike Hrvatske, ispred zgrade Radio Rijeke.

Oko pola sata trajali su prosvjedni govori na Korzu. Govornici su, među ostalim, objasnili na koji je način novi Zakon o porezu na nekretnine štetan za građane te će, kako to kod nas obično biva, udariti samo najsiromašnije građane - i tako još više potaknuti ljude na odlazak u druge zemlje te time ujedno i oslabjeti državu.

Najavili su da, ako ne bude traženoga referenduma o uvođenju poreza na nekretnine, prosvjedi idu dalje. "Kada vidimo da nam vlast okreće leđa, izađimo svi na jedan na ulice. Kampirajmo, jedimo, pijmo, zabavimo se", glasio je dio poziva na miran prosvjed, na "jedan dan godišnjeg odmora za cijelu Hrvatsku".

Glasnim pljeskom pozdravljen je današnji prosvjedni skup u Dubrovniku, onaj nedavno održan u Osijeku te budući u Splitu. Evo kako je izgledao riječki prosvjed protiv poreza na nekretnine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.