Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosvjetari Primorsko-goranske županije sutra na redu za štrajk

17.10.2019.

13:15

Autor: Neva Funčić, Hrvatski radio

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Nakon današnjeg štrajka u školama Karlovačke, Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke i Zadarske županije, sutra bi u štrajku trebale biti Brodsko-posavska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska i Primorsko-goranska županija.

Jučerašnja premijerova najava o povećanju plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto u idućoj godini, nije prekinula štrajk prosvjetnih radnika. Štoviše, nezadovoljstvo je i pojačano jer smatraju da Vlada tom odlukom ne rješava problem zaostajanja njihovih plaća u odnosu prema ostalima zaposlenima u javnoj službi.

Odziv je i danas ponovno velik - gotovo 90 posto u srednjim i više od 80 posto u osnovnim školama. U ponedjeljak će se štrajkati u cijeloj zemlji.

Premijer smatra da štrajk u prosvjeti nije opravdan jer će traženo povećanje od 6 posto zaposleni u prosvjeti dobiti u idućoj godini. U prilogu kolege Filipa Matijevića najprije premijerova rečenica koja je dodatno razbjesnila prosvjetare:

Štrajk prosvjetara, pripremio Filip Matijević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.