Hrvatski radio

Radio Rijeka

Provokacija kao sredstvo komunikacije u službi dobrobiti društva

31.10.2021.

13:01

Autor: Albert Petrović

Foto: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Tko nam je to došao u studio Radio Rijeke? Kaluđerica bez nosa? Netko koga doživljavamo kao sasvim neozbiljnog ili ipak kao elitno nedostupnog? Damir Martinović Mrle! Aktulan i nikad zamoran sa snažnim i podvučenim "usprkos" činjenici što je prošlo već 40 godina od početka njegovog stvaralaštva.

Stvaralačka energija, bunt i potreba da progovara o društvu vodili su ga putevima različitih medija te, osim bendovskih svirki u Termitima i Let 3, pliva poput kakvog velebnog morža i valovima elektronske glazbe koju stvara s Ivankom Mazurkijević, a što potpisuju kao Mr.Lee & IvaneSky.

Ivanka i Mrle stvaraju glazbu za filmove ali i predstave od kojih su upravo aktualne dvije. Plesna predstava Žaka Valente pod nazivom "I’m Alive", u produkciji Trafika, a koju izvodi Toni Flego premijerno je izvedena u dvorani Filodrammatice u petak i subotu, a igrat će i danas s početkom u 20 sati.

Autorski potpisuju i glazbu za predstavu "Ja sam ona koja nisam" Mate Matišića u režiji Paola Magellija, a koja je praizvedbu doživjela 11. listopada te za koju Mrle govori kako je upravo oda ženi. Predstava prožeta crnim humorom prikazuje tri žene različite životne dobi te na snažnan i emotivan način progovara o poziciji žene u društvu.

Neobične putanje kojima se kreće Damir Martinović Mrle prepoznala je IT tvrtka Medius iz Slovenije s kojom će Mrle surađivati na formi filma koji će govoriti o njegovim stvaralačkim putevima, a koji će se prilagoditi načinima njegovog stvaranja na temelju čega će biti rađen program kojim će se Medius predstaviti na Expou u Dubaiu. 

O provokaciji kao sredstvu komunikacije ali i o još jednom otkazivanju vjenčanja govorio je Mrle našem Albertu na današnjem obedu. Poslušajte:

Na obedu: Damir Martinović Mrle, pripremio Albert Petrović

Damir Martinović Mrle (Foto: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka)

Damir Martinović Mrle (Foto: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.