Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:29 / 07.03.2017.

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Prva marčanska bura stvara probleme u prometu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog olujnog vjetra, samo osobna vozila smiju riječkom zaobilaznicom (A7) između Orehovice i Škurinja, autocestom Rijeka-Zagreb (A6) između Kikovice i Delnica, brzom cestom između čvorova Kikovica i Čavle, Jadranskom magistralom od Senja do Svete Marije Magdalene te Paškim mostom, javlja HAK.

Krčki je most otvoren za sve skupine vozila. Na riječkoj zaobilaznici (A7) između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina).

Mokri kolnici usporavaju promet u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici.

U prekidu su trajektne linije Lopar - Valbiska, Stinica - Mišnjak i Prizna - Žigljen, katamaranske Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka - Rab - Novalja te brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak. Stanje u prometu provjerite i na mrežnim stranicama HAK-a.

Prema prognozi vremena, bura se danas neće stišavati - bit će umjerena do jaka s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.