Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva nagrada Rijeka nautic showa: Leidi 660

27.09.2015.

12:22

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treće izdanje nautičkog sajma Rijeka nautic show na Gatu Karoline riječke i dijelu Rive Boduli u Rijeci još uvijek traje, ali službeni dio programa završio je proglašenjem najuspješnijih izlagača među njih sedamdesetak iz cijele Hrvatske koji su predstavili plovila, usluge te raznu nautičku opremu.

Najuspješniji izlagači i dobitnici: Zlatna skulptura brodskog kompasa - Obrt Leidi za brodicu LEIDI 660; Srebrna skulptura brodskog kompasa - Pixma centar za brodicu SEALIFE 535 te Brončana skulptura brodskog kompasa - M.H.I. za brodicu DUMI 450.

Skulpturu brodskog kompasa dobile su i Arba nautika za brodicu ARBA 500 ELECTRIC, Propeler servis za hrvatski brodski propeler, Nautička milja za brodicu FORTIS 590 C te Motonavis za izniman doprinos u organizaciji sajma.

Malu skulpturu brodskog kompasa organizator je uručio i tvrtki TEMA iz Pule za tehnološki iskorak u konstrukciji Potopivog elektromotora za pogon ROV-a i podvodnih vozila.

Na programu je bila premijera plovila Calafatus 650 i Leidi 660, novi izgled predstavile su i Nerezine 630, dok je Kvarnerplastika osim plovila, predstavila i betonske pontone kao novi proizvod u njihovoj djelatnosti. Održana su brojna predavanja, izložbe, zatim Wake Bord za željne adrenalina, gusarski brod razveselio je najmlađe, bile su tu podmornice i jedrilice.

O nagradama su odlučivali: Branko Šuljić dugogodišnji urednik priloga Auto Moto Yacht, Krunoslav Mihić izvršni urednik Burze Nautike i Branko Vukušić predsjednik udruge male brodogradnje pri HGK. Šuljić, predsjednik žirija, smatra da je ovogodišnji sajam opravdao očekivanja kad je riječ o domaćoj brodogradnji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.