Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ružica Vinodola ima pobjednice prve večeri!

19.08.2022.

10:10

Autor: Vladimir Jurić

Ružica Vinodola

Ružica Vinodola

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Ivana Tropčić iz Karlovca vodeća je u poretku nakon tri igre na 17. Ružici Vinodola, koje su sinoć održane ispred Vinarije Pavlomir u Novom Vinodolskom, a tijekom kojih se devet djevojaka predstavilo pred više stotina gledatelja. Drugo mjesto drži Anamarija Pejica Butković iz Rijeke, dok je na trećem mjestu Hana Uremović iz Ledenica. Djevojke su prvog dana pokazale koliko su spretne u gaženju i ručnom mašćenju grožđa te koliko brzo mogu iz brentače posudu napuniti vodom.

Ružica Vinodola, priča je to koja seže u daleku prošlost, a koju su dvije susjedne Turističke zajednice u suradnji sa svojim gradom i općinom te velikim brojem pokrovitelja i sponzora uspjele oživjeti kroz natjecanje koje se održava tri dana. Cilj je ovu tradiciju i običaj približiti svim stanovnicima ovog kraja, i svim posjetiteljima Novog Vinodolskog te gostu pružiti doživljaj nečeg novog i nesvakidašnjeg.


Tako je natjecanje započelo već proteklog petka uz predstavljanje natjecateljica za Ružicu Vinodola, a tek predstoji najteži i ujedno najljepši zadatak - kroz devet igara pokazati spretnost i snalažljivost te uzeti titulu Ružice Vinodola 2022. Aktualna Ružica - Neva Cuculić - svoju je krunu nosila nešto duže upravo zbog pandemijskih godina kada se Ružica Vinodola nažalost nije mogla održati, no ove godine će svoju prijelaznu krunu dati novoj Ružici koja će idućih godinu dana nositi tu titulu.


Djevojke koje će se ove godine natjecati za Ružicu Vinodola ne dolaze samo iz Novog Vinodolskog već iz svih krajeva Lijepe naše - Karlovca, Vrbovskog, Zmajevca, Zagreba, Bribira, Rijeke, a one su: Tina Mataija, Anja Brkljača, Sara Đukić, Elena Nikolić, Ivana Dražić, Ivana Tropčić, Ana-Maria Peica Butković, Stelaura Vlahović i Hana Uremović.


 Pred djevojkama su večeras nove tri igre, a sve se održava ispred crkve u Novom Vinodolskom sa početkom u 20 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.