Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva vožnja "Tin ekspresa" i početak Delničke adventske bajke

26.11.2016.

14:56

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Adventsko razdoblje u Gorskome kotaru ove godine počinje bez snijega, ali već prvi dan Delnička adventska bajka privukla je brojne posjetioce - prvom ovogodišnjom vožnjom izletničkoga vlaka "Tin ekspres" iz Rijeke.

Prošle godine blagdanski je projekt privukao je tijekom prosinca u Delnice oko pet tisuća ljudi. Većina današnjih posjetilaca otvorenja četvrtoga izdanja Delničke adventske bajke, uglavnom obitelji s djecom, stiglo je u srce Gorskoga kotara posebno organiziranim izletničkim vlakom iz Rijeke. David Meštrović iz Hrvatskih željeznica kaže da je u vlaku jutros bilo oko 250-300 putnika. 

Tom brojkom u HŽ-u su i više nego zadovoljni, a i sljedeće tri subote izletnički vlak Tin ekspres vozit će iz Rijeke u Delnice. Tijekom tjedna bit će i dodatnih vožnji namijenjenih djeci iz vrtića i osnovnih škola, govori Meštrović. Čeka se još samo snijeg da napravi pravi zimski ugođaj.

No i bez snijega u Delnicama će sljedećih tjedana biti zabavno. Glavni gradski trg preuređen je u selo Bake Mraz u kojem će se izvoditi interaktivne bajke u čarobnoj šumi, posjetioci će se moći voziti kočijom, jahati na konju i poniju... Baka Mraz cijelo će vrijeme primati želje najmlađih i fotografirati se s njima, a u svemu joj pomažu vilenjaci, objašnjava direktor delničkoga turističkog ureda Petar Hrg.

Za svakoga će biti ponešto, pa i čak i ako snijeg ne padne uskoro - pripremljena je bogata ugostiteljska ponuda, već idućega vikenda otvara se gradsko klizalište s brojnim rekreativnim, ali i zanimljivim sportsko-hokejaškim sadržajima. A kada padne snijeg, u Delnicama najavljuju i izgradnju zimskoga grada. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.