Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi festivalski vikend u Exportu: Zvukom preko vode

12.07.2020.

11:43

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020 EPK

Foto: Rijeka 2020 EPK

Foto: - / -

Dvodnevni festivalski program pokraj Exporta na Delti, započeo je u petak u prijepodnevnim satima besplatnim dnevnim programom te se navečer nastavio žestokim riječkim zvukom do kasno u noć. Subota je tijekom dana ponovno donijela živost na Grobničkoj rivi, a sve je završilo još jednim koncertom.

U petak se tijekom dana moglo uživati u Sajmu rukotvorina, radionicama za sve generacije: Ri Rock akademiji i radionici udaraljki i puhačkih instrumenata Music Makers. Večer su obilježili nastupi riječkih bendova Pokle, Valovi, Kung FOO Fighters, Iz@ Medošević & Borgie,Po Metra Crijeva, Speedclaw i Old Night.

Prvi festivalski vikend u Exportu nastavljen je u subotu. Dnevni program počeo je u 10 sati Sajmom rukotvorina i Izložbom mladih umjetnika Galerije SKC, a nastavio se radionicama bubnja, gitare, basa i pjevanja Ri Rock Akademije te radionicom Poi - formom plesa i vrstom žonglerske tehnike koja potječe s Novog Zelanda.

U poslijepodnevnom dijelu okupljeni su mogli prisustvovati susretu automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina Rust'n'Roll te u devetom okupljanju ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe, koji su se nakon cjelodnevnog đira od Rijeke preko Bakra do Crikvenice i natrag naposljetku skupili kod Exporta, kako bi svi zajedno uživali u večernjem dijelu programa festivala Zvukom preko vode.

Subotnja svirkaokupila je bendove:PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

"Zvukom preko vode" organizira udruga Ri Rock pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture te je organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.