Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi ovogodišnji kruzer u Rijeci - luksuzni "Silver Cloud"

04.05.2016.

13:47

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječku luku uplovio je prvi ovogodišnji kruzer - "Silver Cloud". To je i prvi put da je kompanija Silversea uvrstila Rijeku u svoj itinerar. Rijeka je jedna od luka na šestodnevnom putovanju od Civitavecchie do Venecije.

U svim hrvatskim lukama na snazi je drugi stupanj zaštite, upozoravaju iz Lučke uprave Rijeka. Tijekom boravka kruzera građani će se moći kretati lukobranom, ali moguće je da će ih nadležne službe na uvid zatražiti osobnu iskaznicu.

Uz riječki lukobran brod Silver Cloud pristao je u podne. Kako je to bilo i prošlih godina s brodovima kompanija koje prvi put dolaze u Rijeku, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Lučke uprave Rijeka te turističkih zajednica Rijeke i Kvarnera priredili su doček putnicima i članovima posade.

Brod Silver Cloud bit će ovog ljeta na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Njemu će biti smješten američki muški i ženski košarkaški Dream Team.

Kruzer je dugačak 155 metara i širok 21 metar prima maksimalno 362 putnika koje opslužuju 197 članova posade. Izgrađen je 1994. godine i najstariji je u floti kompanije Silversea. Uređen je luksuzno, o čemu govori podatak da svaki putnik za sebe ima prosječno 47 kvadratnih metara prostora.

U Rijeku Silver Cloud stiže u okviru šestodnevnog krstarenja od Civitavecchie do Venecije. Iz riječke luke trebao bi isploviti prema Venciji oko 20 sati. Poslušajte prilog Branke Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.