Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi put adventski vijenac oko fontane na Koblerovu trgu

25.11.2015.

14:46

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve su bliže Božić i Nova godina, a time i brojna događanja u Rijeci. Ove godine bit će ih čak 60, a uz svečano paljenje blagdanske rasvjete, valja izdvojiti i Vlakić djeda Božićnjaka koji će voziti Korzom.

Hladno vrijeme, sunce, snijegom uljepšani Gorski kotar, klizanje uz more, dekoracija na Korzu - sve podsjeća na nadolazeće blagdane. Ovogodišnji Rijeka advent objedinit će čak 60 događanja tijekom 34 dana. Sve će početi paljenjem blagdanske rasvjete u utorak 1. prosinca.

Ipak, dva dana ranije, u nedjelju 29. studenoga u 17 sati, kako tradicija nalaže, zasvijetlit će prva svijeća na adventskome vijencu koji će ove godine prvi put biti postavljen oko fontane na Kolblerovu trgu, rekla je predstavljajući program događanja Rijeka adventa predstojnica ureda gradonačelnika Doris Šajn.

I ove godine Korzom će prolaziti blagdanski vlakić. Neki ga zovu vlakićem djeda Božićnjaka, neki vlakićem djeda Mraza, a neki - vlakićem Radio Rijeke. Nije važno kako ga zovemo, važno je da njime uveseljavamo naše najmlađe, a možda i neke starije sugrađane, kaže glavni urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić

Uz mirise čokolade i bakalara Riječani će i ove godine ugodno dočekati 1016. godinu. Poslušajte prilog o Rijeka adventu koji je pred nama:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.