Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi put u Rijeci dva kruzera - zbog prevelikoga gaza vezani na Brajdici

10.10.2016.

11:19

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Važan je dan za riječki turizam - prvi put u našoj su luci dva kruzera odjednom. Prvi put stigao je "Saga Sapphire", na jednomjesečnome putovanju od Engleske do Mediterana i natrag. Drugi kruzer, "Thomson Celebration" bio je ljetos redoviti posjetitelj Rijeke i ovo mu je zadnji dolazak ove godine.

Iz Southamptona je prema Mediteranu krajem rujna krenuo kruzer Saga Sapphire kompanije Saga Cruises, dugačak 199 metara, na kojemu se može smjestiti 752 putnika, javlja Facebook stranica Brodovi u Rijeci. Na svojem je jednomjesečnom kružnom putovanju doplovio i do Rijeke. Vezan je jutros na Brajdici jer u putničkome dijelu luke, uz riječki lukobran, more nije dovoljno duboko.

Na isto pristanište doplovio je i stari riječki znanac Thomson Celebration. Protekloga ljeta dolazio je u Rijeku svaki drugi tjedan i ovo mu je zadnji ovogodišnji dolazak. Šteta je samo što stotine turista koji su danas stigli kruzerima naš grad upoznaju s licem škure bure - uz kišu, hladnoću i vjetar...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.