Prije dvije godine su u emisiji "Ćo mi, ćo ti" najavili da pripremaju prvi riječki pjenušac, a u nedjelju su govorili o tome koliko je i kakvog posla iza njih. Usput su istražili i leksikon vinarske čakavštine! Oni su Berislav i Branko Srdoč.
12:42 / 01.03.2020.
Autor: Tatjana Sandalj
Objavljeno: 1. ožujka 2020., prije više od godinu dana
Autor: Tatjana Sandalj
Prije dvije godine su u emisiji "Ćo mi, ćo ti" najavili da pripremaju prvi riječki pjenušac, a u nedjelju su govorili o tome koliko je i kakvog posla iza njih. Usput su istražili i leksikon vinarske čakavštine! Oni su Berislav i Branko Srdoč.
Predstavljen je prvi riječki pjenušac "Rijeka 2020". Njegov tvorac je Berislav Srdoč koji je u svom vinogradu na Srdočima uzgojio grožđe iz koga je dobiveno vino.
Ideja o pjenušcu posebno napravljenom za grad Rijeku u godini Europske prijestolnice kulture, proizašla je iz podruma člana Udruge vinara, vinogradara i voćara Srdoči - Rijeka koja djeluje već sedam godina.
Specifičnost je pića što dolazi iz vinograda s područja grada Rijeke, a uz grožđe sorte chardonnay u pjenušcu je zastupljena i belica, kupaža sorte verdić te autohtonih sorti Hrvatskog primorja, mejsko belo i divjaka.
A poslušajte i što znače riječi ricaj, špašer i spud:
Ćo mi, ćo ti: pjenušac Rijeka 2020, pripremio Josip Krmpotić
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora