Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:23 / 05.11.2021.

Autor: Lena Stojiljković

Prvi rođendan obnovljene Palače šećera

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Palača je u novom ruhu vrata otvorila 13. studenog prošle godine, a od 9. do 12. studenog Muzej grada Rijeke organizira besplatna stručna vođenja stalnim postavom i izložbom "Nepoznati Klimt", svaki dan od 17 sati.

Zainteresirani se trebaju prethodno prijaviti za jedan od termina putem broja telefona 051 351 092 i to od ponedjeljka, 8. studenog, svaki dan od 12 do 15 sati. U obilazak postava kreće se nakon plaćanja ulaznice. Posjetitelji u ovom razdoblju mogu iskoristiti još jednu pogodnost, kupiti muzejska izdanja po cijeni 30 posto nižoj od redovne.

Muzej grada Rijeke nije zaboravio ni najmlađe posjetitelje, kojima je namijenio dvije besplatne edukativno-kreativne radionice u Palači. Riječ je o radionicama izrade malih šećernih glava kakve su se proizvodile u riječkoj Rafineriji šećera.

U sklopu radionica, koje su namijenjene djeci od 6 do 10 godina starosti, organizira se interaktivno vodstvo muzejskim stalnim postavom, a radionice se održavaju u utorak, 9. i četvrtak 11. studenog u 17 sati, u trajanju od 60 minuta. Broj polaznika je ograničen, a prijave obvezne putem poveznice na internetskoj stranici Muzeja grada Rijeke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.