Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi rođendan prvog Fakulteta zdravstvenih studija u Hrvatskoj

19.03.2015.

14:55

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet zdravstvenih studija, najmlađa sastavnica Sveučilišta u Rijeci i prvi takav studij u Hrvatskoj, danas obilježava svoj prvi rođendan.

"U današnje vrijeme osnovati novi fakultet znači hrvati se s čitavim nizom administrativnih i drugih teškoća, ali s druge strane to znači i pružiti generacijama koje dolaze potpuno novu priliku, koju je Rijeka pružila prva u Hrvatskoj", rekao je prodekan za poslovne odnose Amir Muzur.

Fakultet zdravstvenih studija pohađa gotovo 750 studenata. Ne tako davno, sve su buduće primalje, medicinske sestre ili radiolozi bili pod okriljem Medicinskog fakulteta, pomalo u drugom planu i limitirani. Danas i sutra mogu do diplomskih studija, pa i doktorata.

Stvara se vrhunski zdravstveni kadar koji preuzima mnoge poslove što su ranije bili povezani isključivo s liječničkom profesijom, a to je opći trend u Europi i Americi, kaže Muzur. Dodaje da budućnost obećava jer je riječ o traženim profesijama, ne samo u našoj zemlji, već u čitavoj Europskoj uniji. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.