Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi svibnja slavi se u Ronjgima i na Veprincu

01.05.2016.

08:15

Autor: Boris Kanazir, Josip Krmpotić, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Ronjgima će se tradicionalno obilježiti Međunarodni praznik rada. Proslavu organizira gradska organizacija SDP-a Rijeka, a zbog planiranih događanja bit će izmijenjen režim prometovanja dijelom Općine Viškovo.

Socijaldemokratska partija Hrvatske građane poziva da im se pridruže na proslavi 1. svibnja - Praznika rada. Kao i proteklih godina, sve se događa u Ronjgima. U programu što počinje u 11 sati nastupit će Prve riječke mažoretkinje, padobranci Krila Kvarnera, Limena glazba Marinići, Halubajske mažoretkinje, mješoviti zbor Jeka Primorja te klapa Nevera i bend Swing.

Na proslavi u Ronjgima bit će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. U 13:30 organiziran je besplatan ručak za sve građane koji dođu na proslavu.

Zbog obilježavanja Praznika rada u dijelu Viškova bit će izmjena u režimu prometovanja. Od 8 do 21 sat na relacijama Saršoni-Ronjgi te Viškovo-Marčelji-Garići-Saršoni-Ronjgi promet će biti dvosmjeran, a na relaciji Ronjgi-Viškovo jednosmjeran.

Autobusi s Delte preko Drenove i Saršona do Ronjgi kretat će svaki sat, počevši od 8:30, pa sve do 16:30. Povratak iz Ronjgi prema Viškovu i Delti također će biti svaki sat, od 16:30 do 19:30. Jedan autobus vozit će od 10 do 19 sati kružno: Viškovo-Marčelji-Saršoni-Ronjgi-Mladenići-Viškovo, sa zaustavljanjem na svim stajalištima.

I u Veprincu će se održati tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada,uz podjelu porcija fažola i prigodan program. Središnje slavlje odvija se u Starom gradu Veprincu, gdje će u 12 sati sve okupljene na proslavi pozdraviti gradonačelnik Ivo Dujmić. U glazbenom dijelu programa Praznika rada u Veprincu nastupaju Puhački orkestar Lovran, Mješoviti pjevački zbor Maestral, i Trio Asi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.