Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi vikend u kolovozu - gužve na cestama prema moru

01.08.2015.

16:08

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi je dan i prvi vikend u kolovozu, na hrvatskim cestama očekivane su gužve, posebno u smjeru mora. Od jutra se bilježe kolone i zastoji na naplatnim postajama i graničnim prijelazima.

Promet ometa i jaka bura koja puše već treći dan. Na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. Za sve skupine vozila, ali uz ograničenje brzine, otvorene su autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, riječka zaobilaznica (most Rječina) te autocesta A1 od izlaza iz tunela Sveti Rok do vijadukta Božići.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora. Kolona na zagrebačkoj zaobilaznici pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira duga je devet kilometara, a od Ivanje Reke oko 20 kilometara. U smjeru Zagreba kolona na autocesti A1 pred naplatom Lučko duga je 28 kilometra.

Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa kolona je oko dva i pol kilometra te prema graničnim prijelazima Pasjak i Rupa oko kilometar i pol. Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima te na Krčkom mostu.

Zastoje uzrokuju i prometne nesreće na više pravaca. Na većini graničnih prijelaza promet je pojačan, a trajekti i katamarani plove redovito.

Trenutno stanje u prometu možete pratiti u cjelovitim izvještajima na internetskoj stranici Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.