Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi vinski hotel u Hrvatskoj: upoznajte vrbničku "Gospoju"

24.08.2016.

15:52

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi hrvatski vinski hotel "Gospoja" - u koji su vinarske obitelji Toljanić i Brusić uložile oko 36 milijuna kuna - svečano je danas otvoren u Vrbniku na otoku Krku. Izgrađen tijekom prošle i ove godine, projekt je vlastitim sredstvima financirala Poljoprivredna zadruga "Gospoja".

Investicija se nastavlja na obiteljsku tradiciju proizvodnje vrbničke žlahtine, a u većem su je dijelu pratile Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Zagrebačka banka. Riječ je o jedinstvenoj turističkoj ponudi - vinotelu modernog dizajna, ali po uzoru na stare vrbničke gradske jezgre.

Pet kuća, koje simboliziraju pet hrvatskih vinskih regija, spojeno je u niz iznad mora. Hotel ima 58 ležajeva u 22 smještajne jedinice, od kojih su dva apartmana i pet obiteljskih soba. Uređene su na temu hrvatskih sorti grožđa, po kojima su i nazvane.

Visoko prizemlje je u modrini crnih sorti grožđa, prvi kat u zelenoj bijelih sorti, a na vrhu hotela je vrbnička žlahtina, odnosno smještajne jedinice koje nose imena dijelova Vrbničkoga polja. Osim smještajnih kapaciteta, gostima su na raspolaganju restoran i konoba "Gospoja" za 220 osoba te spa zona. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.