Hrvatski radio

Radio Rijeka

Psi u Marinićima više nisu gladni, najpotrebnija sredstva protiv nametnika

31.08.2016.

13:33

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zapušteni azil za životinje u Marinićima prije dva dana preuzeli su volonteri udruge "Vis Vitalis". Nakon što su ondje zatekli četrdesetak gladnih i žednih pasa, uputili su apel javnosti i stanje je danas već nešto bolje.

Donacije za napuštene pse možete uplatiti Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis na IBAN HR 92 2402 0061 1007 10916, SWIFT/ESBCHR22 ili putem servisa PayPal - udrugavisvitalis@gmail.com.

Hrane sada ima za 45 dana. Najpotrebnija su sredstva za čišćenje crijevnih i kožnih nametnika. Građani koji ih žele donirati mogu to učiniti u Hopu na Viškovu i u ljekarni Veterinarske stanice Rijeka, kaže Dijana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis

Psi više nisu gladni i žedni jer o njima brine jedna osoba koju je udruga zbog toga i zaposlila. Dva psa, kojima je zbog ozljeđivanja prilikom hranjenja trebala veterinarska pomoć, već su u privatnome smještaju. Drugi tjedan bolje bi uvjete života moglo dobiti još sedam pasa.

Kada uspije zbrinuti sve pse, udruga Vis Vitalis rastavit će i zatvoriti improvizirano sklonište, kako nikome više ne bi palo na pamet ondje držati bilo kakvu životinju, kaže Kukuruzović. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.