Hrvatski radio

Radio Rijeka

Psihijatrijska bolnica na Rabu dobila ambulantu za fizikalnu medicinu

20.11.2015.

17:04

Autor: Damir Pijaca, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Psihijatrijska bolnica Rab danas je dobila i ambulantu za fizikalnu medicinu. U uređenje ambulante Primorsko-goranska županija je uložila 132 tisuće kuna, a dogovorena je i nabavka dodatne opreme u vrijednosti 100 tisuća kuna.

Unazad nekoliko godina, na inicijativu vlasnika i osnivača bolnice Primorsko-goranske županije, te nakon nedavne podrške Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje - direkcija Zagreb, dogovoreno je proširenje programa fizikalne rehabilitacije i za osobe koje se ne liječe u bolnici, odnosno za stanovništvo otoka Raba. Kako je fizikalna medicina i rehabilitacija, u najširem smislu, primjena različitih vrsta prirodne energije, tako je rapska bolnica otvaranjem nove ambulante osigurala suvremeni oblik rehabilitacije za korisnike. Primorsko-goranska županija opremila je polivalentni prostor, a bolnica je pokrenula proširenje djelatnosti na fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te educirala kadar. Poslušajte izjavu župana Zlatka Komadine, koji je otvorio ambulantu, te ravnateljice bolnice Vesne Šenduli Jengić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.