Hrvatski radio

Radio Rijeka

Psihologinja Karin Kuljanić nova predsjednica županijskoga Crvenog križa

15.02.2017.

14:20

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izabrano je novo vodstvo na skupštini Crvenoga križa Primorsko goranske županije, i nova predsjednica je Karin Kuljanić. Razgovaralo se o lanjskome radu Društva, a dodijeljena su i priznanja novim počasnim članovima županijskoga Crvenog križa.

Iako je teško izdvojiti što je bilo najznačajnije u prošlogodišnjem radu županijskoga Crvenog križa, ravnateljica Vesna Čavar izdvojila je, među ostalim, kao najvažnije - darivanje krvi. Na području županije lani je prikupljeno više od 15 tisuća doza krvi. Fokusirani su i na rad s mladima - kroz spasilaču službu na vodi, za što je licencirano 16, a 22 spasioca su obnovili licencu, zatim kroz natjecanja iz prve pomoći mladih, eduklaciju za suzbijanje trgovanja ljudima i osposobljavanje interventnih timova za izvanredne krizne situacije.

Izabrano je i novo vodstvo Društva Crvenoga križa Primorsko-goranske županije, na čijem je čelu nova predsjednica  - klinička psihologinja Karin Kuljanić. Sudjelovala je u mnogobrojnim kampanjama borbe protiv raka, na dobrotvornim koncertima i balovima, a članica je Crvenoga križa još od osnovne škole. Planovi su joj jačanje timskog rada, "okretanje" prema mladima i potrebitima, što je najčešće starija populacija, te nastaviti biti socijanlo osjetljivi i dalje, što je Crveni križ uvijek i bio.

Na  Skupšti su uručena i priznanja novim počasnim članovima županijskog Crvenog križa - Vladimiru Smešnom, Ankici Perhat, Marijanu Haupertu, Mladenu Jakovcu i Josi Butorcu. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.