Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:42 / 14.12.2016.

Autor: Tatjana Sandalj

"Psst... priča" GKR-a: poseban prosinački program

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najpopularniji obiteljski program Gradske knjižnice Rijeka slavi deseti rođendan: "Pssst... priča" priča se pet puta tjedno na pet lokacija. Podsjetili smo se početaka i doznali više o slavljeničkom programu.

"Pssst... priča" je najpopularniji obiteljski program Gradske knjižnice Rijeka. Pričaonice za predškolce krenule su još 1998. godine, ali projekt u obliku obiteljske pričaonice za djecu i roditelje traje od 2006. godine. Osnovna ideja bila je naučiti male i velike korisnike na pripovijedanje, onda i čitanje, jer jedno i drugo potiču maštu, čine leksik bogatijim, a mali predškolci kojima se puno pripovijeda lakše usvajaju prvo školsko gradivo. 

U međuvremenu priče su pripovijedali volonteri, tate, mame, poznati Riječani, a sada to rade educirani pripovjedači. Pričaonica je krenula iz Dječjeg odjela Stribor i dogurala do sadašnjih pet termina tjedno te pet odjela i ogranaka Gradske knjižnice.

Obiteljski program obljetnicu slavi u obiteljskom mjesecu s dva posebna događanja. Bolnica za medvjediće na programu je 17. prosinca u 11 sati, a studenti Medicinskog fakulteta već pripremaju svoje medicinske odjele prilagođene prostoru Dječjeg odjela Stribor. Kreativni pogon ArtMašina za 23. prosinca u 16:30 priprema, uz pričaonicu, prigodnu radionicu u kojoj će nastajati vilenjaci, djedice..., a koje će sudionici kasnije moći koristiti kao blagdansku dekoraciju. 

Priču o "Pssst... pričamo" pričaju voditeljica programa Gradske knjižnice Rijeka Verena Tibljaš i Marija Kajapi iz kreativnog pogona ArtMašina, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.