Hrvatski radio

Radio Rijeka

Psyho Film & Media Festival: o medijima i psihologiji na razne račine

14.03.2019.

11:48

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kakav je utjecaj medija na mozak u razvoju te kakve veze ima korištenje medija sa školskim uspjehom, ali i odnos seksa, filma i psihoanalize - sve su to teme drugog Psycho Film & Media Festivala koji se u četvrtak i petak odvija u Rijeci, u prostoru RiHuba.

Sudionici programa, koji je besplatan, ali bi dolazak trebalo prijaviti na internetskoj stranici događanja na kojoj su dostupni i detalji, razgovarat će i o knjizi "50 velikih mitova psihologije". 

Središnje teme drugog Psycho Film & Media Festivala su: Psihologija i mediji i netika, Mediji u psihologiji te Psihologija i psiholozi u medijima.

Na programu je 17 aktivnosti i 29 voditelja, među kojima su Svjetlana Kolić vehovec s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci te Gordana Kuterovac Jagodić s Odjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

PFMF je Društvo psihologa Primorsko-goranske županije osmislilo kao platformu za suradnju psihologa i medijskih stručnjaka radi boljeg razumijevanja i kvalitetnije suradnje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.