Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pukla vodovodna cijev, dio Viškova bez vode

13.04.2017.

13:50

Autor: Lea Domijan Fišter, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Općine Viškovo pukla je glavna vodovodna cijev te je velik broj građana ostao bez vode. Djelatnici Vodovoda i kanalizacije izašli su na teren i rade na otklanjanju kvara. Područjem kruži cisterna s pitkom vodom.

Glavni vodoopskrbni cjevovod probijen je uslijed radova na izgradnji rotora u Marinićima danas oko podneva. Isporuka vode prekinuta je većem dijelu korisnika na području Marinića i Općine Viškovo. Sve interventne službe na terenu su kako bi se puknuće u što kraćem vremenu saniralo.

Potpuna normalizacija vodoopskrbe očekuje se kasno večeras. Dotad će područjem kružiti nekoliko cisterni a pitkom vodom. Iz nadležnih službi stanovnicima poručuje da po potrebi zaustave cisterne kako bi se opskrbili vodom. Kada završe radovi i voda ponovno poteče cijevima, treba je pustiti da istječe dok se ne razbistri.

Prema podacima iz Rijeka kontakt centra, bez vode su: Viškovo k. br. 1-48 i 86-124, Gornji Jugi, Donji Jugi, Milohni, Furićevo, Kapiti, Marinići, Stupari, Lučinići, Straža, Baretićevo, Turkovo k. br. 43-79, Trampov breg, Bezjaki, Mučići, Juraši, Plasi i Štefani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.