Hrvatski radio

Radio Rijeka

Punat od danas ima novu područnu školu za 121 učenika u osam odjeljenja

28.11.2018.

13:37

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Područna škola "Punat" jedna je od četiri područne škole u sastavu Osnovne škole "Fran Krsto Frankopan" na otoku Krku, a od danas je među njima najopremljenija i najmodernija. U Puntu je bilo izuzetno svečano, kako prigode otvorenja rekonstruirane zgrade i nove sportske dvorane i zaslužuju.

Ljepšeg dara uz Dan općine, Punat valjda nije mogao ni dobiti. GP Krk i Mikić izveli su u manje od tri godine odličan posao - novi su prostori funkcionalniji, energetski učinkoviti, u svakoj je učinoci interaktivna ploča, projektori, računala, sportska dvorana za oko 300 četvornih metara veća od državnih standarda...

Zadovoljstvo viđenim nije krio župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. "Ovo je daleko više od škole! Vidite i sami, ovo je zapravo i sportski centar i novo lice Punta. Uvjeti koje naši klinci imaju na Krku takvi su da ih malo tko ima, i s ovim se zaokružuje ciklus izgradnje škola na Krku. Mislim da skoro svaka općina ima novu školu", rekao je Komadina.

Uređeno je školsko dvorište, park, dva igrališta, parkiralište, trg, trkaća staza. Tijekom rekonstrukcije učenici su bili smješteni u slovenskom odmaralištu u neposrednoj blizini; strpljenje se isplatilo. Radove vrijedne 28,5 milijuna kuna sufinancirali su Primorsko-goranska županija i Općina Punat. Načelnik Marinko Žic kaže - isplatilo se čekati. "Prije 65 godina otvorena je stara zgrada škole, pa danas na neki način slavimo i tu staru zgradu, naravno u novom ruhu", kaže Žic.

U Područnoj školi Punat je u osam odjeljenja 121 učenik. Nitko danas od njih, ali ni onih koji ih vode, nije spomenuo, a kamoli pomislio, na štrajk - jer danas je bio dan od fešte. Neka ih bude čim više! Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.