Hrvatski radio

Radio Rijeka

Puno posla za vatrogasce i Gorsku službu spašavanja

24.07.2015.

07:21

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HGSS traga za osobom nestalom u kanjonu Rječine. Nakon što su jučer vatrogasci imali dosta posla požar kod Veprinca lokalizirali su sinoć u 22:55, a noćas je gorjelo na Zlobinu, uz cestu za Tribalj kod Crikvenice i u pilani kod Fužina.

Pripadnici HGSS-a, stanice Rijeka imali jučer su tražili nestalu osobu u kanjonu Rječine. Potraga nije za sada dala rezultate, a u akciji je sudjelovalo pet članova GSS-a s dva potražna psa.

Požar iznad Veprinca, na predjelu Zvončev vrh, lokaliziran je sinoć u 22:55. U gašenju su sudjelovali pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Rijeke i Opatije te dobrovoljnih vatrogasnih društava Opatije, Lovrana, Šapjana, Viškova, Klane, Kastva,  Drenove, Škrljeva i Sušaka. Ukupno 53 vatrogasca sa 16 vozila. Opožareno je oko šest hektara bjelogorične šume i niskog raslinja. Na osiguranju požarišta tijekom noći ostala su 43 vatrogasca s 13 vozila.

Vatrogasci Malog Lošinja gasili su požar trave nedaleko Ćunskog površine tristotinjak metara kvadratnih. U gašenju je sudjelovalo šest vatrogasaca s dva vozila.

Na otoku Krku bila su dva požara i to kod Sv.Ivana kod Rosopasna, gdje je izgorjelo oko 900 metara kvadratnih trave i niskog raslinja. Gasilo je 12 vatrogasaca s pet vozila iz JVP Krk i DVD Dobrinj. U požaru trave, niskog raslinja i djelomično šume nedaleko Sužana opožareno je oko 25 hektara. U gašenju sudjelovali JVP Krk, te DVD Dobrinj, Njivice i Krk; 31 vatrogasac s 11 vozila.

Požar trave i niskog raslinja koji je noću izbio ispod Zlobina, na predjelu Draževo lokaliziran je u 4:35. U gašenju sudjelovali pripadnici JVP Rijeka, te DVD-a Bakar, Hreljin i Zlobin; ukupno njih 16 s pet vozila. Opožareno je oko šest hektara.

Kod Crikvenice, uz cestu za Tribalj došlo je do požara trave i niskog raslinja nešto prije ponoći. U gašenju sudjelovalo pet pripadnika JVP Crikvenica. Požar je ugašen u 1 sat, a opožarena površina je 50x20 metara.

Policija je javila da su noć prije, oko 3:40, primili dojavu o požaru koji je buknuo u pilani na području Vrata, pokraj Fužina. U požaru koji su ugasili djelatnici Profesionalne vatrogasne jedinice Delnice nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno da je  uzrok požara tehničke prirode, kvar na gornjem dijelu dimnjaka kotlovnice zbog kojeg su se zapalile drvene grede krovišta i krovne konstrukcije. Zbog padanja dijela krovne konstrukcije oštećena je i elektronička centralna jedinica kotlovnice, a prema prvim procjenama materijalna šteta je procijenjena na oko 200 tisuća kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.