Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Puntapet" ima 10 godina: proslava u Narodnoj čitaonici!

08.02.2019.

18:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Rajka Jurdana Šepić i Alen Čemeljić (foto: Ivan Saftić / Radio Rijeka)

Rajka Jurdana Šepić i Alen Čemeljić (foto: Ivan Saftić / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Prvog dana veljače navršilo se punih deset godina neprekinutog svakodnevnog emitiranja čakavske poetske minijature "Puntapet" u programu HRT - Radija Rijeke. Proslava rođendana održana je večeras u Narodnoj čitaonici na Korzu.

O prvih deset godina ove jedinstvene emisije govorila je njezina autorica i urednica Rajka Jurdana Šepić i urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić. Snimku emisije možete poslušati OVDJE.

Sveučilišna profesorica, fizičarka i pjesnikinja Rajka Jurdana Šepić istinski je zaljubljena u čakavski izričaj i čakavsko pjesništvo. Njezine interpretacije čakavskih autora mnogima su neizostavan početak dana. Svakog dana, 365 puta u godini, Rajka nam donosi neku novu minijaturu iz lirskog opusa lokalnoga čakavskog pjesništva. 

Godine 2011. emisija "Puntapet" nagrađena je Nagradom grada Rijeke i Nagradom Primorsko-goranske županije, a redovito se koristi u nastavi hrvatskoga jezika u brojnim školama Hrvatskoga primorja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.