Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pust va Opatije: Lumberi presudili Džejmsu Jelou Trapanu

01.03.2017.

13:02

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na opatijskom mrkatu, unatoč dosadnoj kiši, puno osmijeha i veselja. Spuštena je karnevalska zastava, Pust više nije na tronu, stiže vrijeme korizme. Opatija je još jednom doživjela mašakarano vrijeme o kojem će se dugo pričati.

Dječja karnevalska povorka - dvije tisuće maski, deset tisuća gledatelja; Balinjerada – četiri stotine sudionika, deset tisuća gledatelja; klape u maratonu, tanci, Kukali, prave fešte i odlično vrijeme... No svemu dođe kraj - na mrkatu danas Džejms Jelou Trapan više ne gleda puk s visoka, Lumberi su mu presudili.

"Dragi naš Trapan, hodi nekamo drugamo, finil je kurvin pir i Opatije rabi mir. Hodi ća, hodi ća..! Dosta si kažina i nemotarij storil, smiron si tancal, pil, grdo reć sagdere cural... šarap... mac ženskih si znemil, Melani rastužil, morda si i kakovega mićega Donića va Opatije storil, jes, jes! O jes! Okej!", rekoše Lumberi.

Stvarno je sve ok - pusni gradonačelnik Dule Jeličić vratio je ključeve i kasu pravome, Ivi Dujmiću, a ovaj mu obećao stalni ugovor i kraljicu dogodine, u novom prostoru. Na kraju, si skupa šli smo pul Barića na jednu putnu, i Džejms i Melanija, uz ono obavezno: Vidimo se i drugo leto, na Antonju! Boh i se!

Bio je to dobar povod za razgovor s čak dva opatijska gradonačelnika. Ugostio ih je, ispod jednoga balkona kraj mrkata, Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.