Hrvatski radio

Radio Rijeka

Putokazi slave 33. rođendan: Stvarat ćemo dokle god smo - iskreni

22.02.2017.

13:12

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vremenski stroj Putokaza ne pokazuje znakove starenja, iako upravo na današnji dan, 22. veljače 2017., slavi 33. godinu postojanja. Svoj rođendan Putokazi obilježavaju novim DVD izdanjem jednostavnog naslova "Putokazi.33".

DVD čine snimka slavljeničkog koncerta u povodu 30 godina rada održanog u Rijeci 2014. godine te dokumentarac Marte Ožanić "(u)lice putokaza", snimljen u povodu okupljanja svih pjevačkih generacija.

Snimka slavljeničkog koncerta publici nudi koncertnu promociju posljednjeg albuma "Porculan" te glazbenu retrospektivu stvaralaštva Putokaza kao dokument zajedništva i nepresušne energije od utemeljenja zbora u Rijeci 22. veljače 1984. do danas.

U svojem tridesetrogodišnjem djelovanju Putokazi su postali prava mala glazbena škola, vokalno i scenski odgojivši više od 400 pjevača, kroz 10 pjevačkih generacija. Osvojili su tri Porina, nagradu Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, dvije Nagrade Grada Rijeke i brojna druga priznanja.

Kao ambasadori originalne i izvorne glazbe predstavljali su hrvatsku kulturu na Međunarodnoj turističkoj burzi u Berlinu 2003., a 2005. gostovali su u Japanu na svjetskoj izložbi Expo u sklopu projekta "Bridge Eternal".

DVD izdanje "Putokazi.33" će u prodaji biti u ograničenoj tiraži, a promocija se održava u Planetariju Astronomskog centra u Rijeci na dan kada Putokazi slave svoj rođendan. "Stvarat ćemo dokle god smo iskreni, dok u sebi nosimo stvaralački žar da želimo neke stvari reći, da još možemo kreirati. Možda to bude još samo 33 sata, možda samo 33 sekunde - tko zna koliko...", kaže u razgovoru za Radio Rijeku voditeljica Putokaza od prvog dana, neumorna Miranda Đaković s kojom je razgovarao Ivica Vrkić.

Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.