Hrvatski radio

Radio Rijeka

Putokazi u petak na Brijunima predstavljaju novi album "Meandri"

11.08.2020.

12:13

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Riječki zbor Putokazi nastupit će u petak, 14. kolovoza na Velikom Brijunu, gdje će u sklopu programa dvadesete sezone kazališta Ulysses predstaviti svoj novi album "Meandri". Koncert će se održati u dvorištu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu. Brod za Veliki Brijun iz Fažane polazi u 20 sati.

Kako se ističe u najavi, jedinstvena glazbena pojava koja već punih 36 godina iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje i promišlja glazbu izvan okvira, Putokazi su na svojem 14. po redu albumu odlučili "zagrebati najdublje".

Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od Početka do Smrti. Skladbe u 'Meandrima' Putokaza su putovanja koja izmjenjuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem, ističu Putokazi o novom projektu.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u "Meandrima" prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.
Scenski pokret osmislio je koreograf Benjamin Hrupački, a styling pjevača stilisti Igor Dobranić i Tajči Čekada. Autorica je Miranda Đaković, instrumentalne aranžmane postavili su Zoran Majstorović i Iztok Turk.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.