Hrvatski radio

Radio Rijeka

Račun Uljanik plovidbe blokiran zbog duga prema 3. maju

06.05.2019.

16:05

Autor: Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Blokiran je račun Uljanik plovidbe. U obavijesti na Zagrebačkoj burzi stoji da je Porezna uprava blokirala račun Uljanik plovidbe zbog naplate potraživanja prema riječkom 3. maju, a kojemu je Uljanik plovidba dužnik.

No oni taj dug osporavaju. Smatraju ga neosnovanim te ističu da se radi o obvezama iz pokrenutog sudskog postupka, odnosno akcije Uljanik, u kojem se činjenice tek trebaju utvrditi. U obavijesti na burzi iz Uljanik plovidbe navode da će "promptno poduzeti sve aktivnosti" potrebne za zaštitu svojih interesa i deblokadu poslovnih računa u što kraćem roku. 

U Puli je postignut dogovor Udruge Blokirani i Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja da će u narednih šest mjeseci radnici Uljanika moći zatražiti moratorij na moguće ovrhe koje bi uslijedile jer radnici nisu mogli plaćati svoje račune, rate kredita i druge obaveze. Dogovor je postignut u suradnji s Jadranskim sindikatom čiji članovi čine najveći dio preostalih radnika u Uljaniku.

Poslušajte što o blokadi Uljanik plovidbe te o mogućem ulaganju kineske brodograđevne tvrtke u Uljanik i 3. maj kaže ministar gospodarstva Darko Horvat:

Horvat o Uljaniku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.