Hrvatski radio

Radio Rijeka

Računi Brodogradilišta 3. maj više nisu u blokadi

16.10.2019.

12:36

Autor: Hina

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Iz Brodogradilišta 3. maja danas su putem Zagrebačke burze izvijestili da poslovni računi tog brodogradilišta, koji su bili blokirani zbog ovršnog postupka, više nisu u blokadi. Ćosićpromex potražuje od 3. maja oko 6,8 milijuna kuna.

Račun 3. maja blokiran je prije dva dana zbog ovršnog postupka, koji je zbog naplate potraživanja pokrenula tvrtka Ćosićpromex iz BiH, kooperant 3. maja. Ćosićpromex potražuje od 3. maja oko 6,8 milijuna kuna.

Predstavnici te tvrtke su, kao i drugi vjerovnici, potpisali izjavu o isplati 15 posto tražbina, dok će im ostalih 85 posto biti isplaćeno s odgodom od dvije godine, ali kasnije ponuđeni sporazum nisu potpisali. Iz 3. maja su predali žalbu na rješenje o ovrsi i zatražili odgodu ovrhe do završetka žalbenog postupka.

Brodogradilište 3. maj izvijestilo je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze da su računi 3. maja u privremenoj blokadi zbog pokrenutog ovršnog postupka te da su poduzete odgovarajuće pravne radnje s obzirom da u 3. maju tražbine o kojima je riječ ne priznaju kao dospjele.

Naveli su da očekuju da su u kontaktu s Ćosićpromexom te da se u rješavanje problema uključilo se i Ministarstvo gospodarstva.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci je 25. rujna obustavljen postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad 3. majem, jer je je račun deblokiran te je utvrđeno da 3. maj na računu više nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje, a, uz to, utvrđen je model financijske konstrukcije i drugih preduvjeta za nastavak proizvodnje. U nastavku pročitajte priopćenje direktora Ćosićpromexa Mije Ćosića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.