Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom: izbor za princa i princezu i pusni tanci

07.02.2019.

18:14

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Vaš je radio opet stavio masku, a sve kako bismo najavili događanja za četvrti vikend petog godišnjeg doba u Rijeci. Što nas očekuje od maškaranih događanja Riječkoga karnevala, saznajte u našem maškaranog vodiču.

Riječki karneval i ove godine bira svog princa ili princezu, i to u nedjelju, 10. veljače u 16:30 u Tower Center Rijeka. Kako bi osvojili krunu i mjesto na postolju, mališani će morati uz originalnu masku pokazati dodatne karnevalske vještine pred stručnim žirijem i prisutnim posjetiteljima, a u žiriju su Meštar Toni i kraljica Riječkoga karnevala Nikol Marelja Bošnjak s kojima će novi princ i princeza predvoditi Dječju karnevalsku povorku već druge subote, 16. veljače.
 
Nastavljaju se Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom: ove subote, 9. veljače, nastupaju Jelena Rozga i Grooversi. Početak je u 20:30, a mjesto događanja Export Delta. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u pretprodaji u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu te po cijeni od 40 kn na dan koncerta ispred ulaza u Export Deltu.

Tijekom Riječkog karnevala imamo priliku plesati i zabavljati se na brojnim gradskim lokacijama. Petak je i ove godine rezerviran za Maškarane tance u Pašcu u 21 sat te subota za Pusne tance u Domu Zamet od 19 sati. Mališanima također neće biti dosadno ni ovog vikenda jer ih u subotu očekuju Dječji maškarani tanci u MO Podvežica s početkom u 17 sati, a u nedjelju će se plesati od 18 sati u Dvorani Zajednice Talijana Circolo.
 
Karneval u tunelima i zabava na dva flora čeka nas i ovu subotu u Riječkom tunelu od 22 sata. Na jednom floru na programu je Das tunnelprojekt 3.30, a na drugom Rijeka Roka. Čeka vas ples pod gradom do ranih jutarnjih sati.
 
Mesopusna kumpanija Pašac i ove godine organizira Dječju redutu u Pašcu, 10. veljače, u 15 sati. Okupljanje će biti ispred škole, a zabava i radionice za djecu u Društvenom domu Pašac, a HNK Ivana pl. Zajca i dalje nastavlja s izvrsnim programima tijekom Karnevala te napokon ispunjavaju želju brojnim gledateljica i gledatelja i na kazališne daske dovode mjuzikl.

I to ne bilo koji, nego jedan od najpoznatijih mjuzikla u opusu slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera "Sunset Boulevard" nastao prema nezaboravnom filmu legendarnog Billyja Wildera. Riječka produkcija u svim segmentima oslonit će se na vlastite umjetničke snage, glumce i pjevače, zbor, balet, ali i orkestar, dirigenta, redateljice/redatelje i koreografkinju. Zajc priprema raskošni nezaboravan glazbeno-kazališnoplesni show.

Više informacija pronađite na rijecki-karneval.hr i poslušajte Radio pod maskom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.