Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom: maratonci broje maškarane turiste

12.02.2015.

18:03

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što će nam jedan od najvećih karnevala na svijetu, ako nećemo togod zaraditi na njemu? Gosti iz Mađarske, Italije, Slovenije, ali i Japana, već pune riječke i opatijske hotele. Za nedjelju je najavljen i dolazak velikog broja turističkih autobusa iz cijele Hrvatske. Pripremamo recesijsko izdanje Maškaranog maratona Radio Rijeke.

U siječnju je Rijeka zabilježila 46 posto veći turistički promet nego prošle godine, a sudeći po najavama i veljača bi mogla biti takva. U Turističkoj zajednici grada više su nego zadovoljni turističkim pokazateljima, nakon što je u promotivne aktivnosti Riječkog karnevala ponovno dosta uloženo.

26. maškarani maraton Radio Rijeke, najstarija prateća manifestacija Riječkog karnevala, trajat će samo dva dana, ali smo zato s vama, s njima i sa svima, na Korzu i oko Korza, u i oko povorke, iz minute u minutu dok u nedjelju halubajska zvona ne odzvone svoje. A možda i duže.

Program Maratona počet će u subotu u 11 sati startom devete Maškarane maneštre što ju kuhamo u suradnji s rotary klubovima iz Slovenije, Italije i cijele Hrvatske. U Bazarigovom prolazu maneštru će kuhati osam ekipa, a kotizacijom skupljaju novce za humanitarne aktivnosti Rotary kluba Rijeka.

O svemu tome te o tome što nudi Carnival dj Session poslušajte u emisiji ''Radio pod maskom'' što ju priprema Roža, Tatjana Sandalj, a emitiramo ju radnim danom od 17:45:

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.