Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom: maškarana jota, maneštra i Carnival DJ Session

25.02.2017.

08:03

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski d.o.o. ponovno organiziraju dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. Danas od 11 sati kuhat će se na dvije lokacije - na Trgu Republike Hrvatske riječki obrtnici kuhaju jotu, dok će se u Bazarigovom prolazu kuhati karnevalska maneštra.

Topli obroci koji će usrećiti sve koji se nađu na Korzu, razveselit će i korisnike prikupljenih sredstava – jota se prodaje u korist Caritasovog doma sv. Ana, sigurne kuće za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja, a maneštra za nabavku didaktičke opreme za slabovidne osobe u OŠ Pećine.

I maškarana maneštra i jota kuhaju se već 11. godinu zaredom, a u sve te godine i jedni i drugi skupili su po gotovo 100 tisuća kuna koje svake godine odlaze u humanitarne svrhe.  

Večer prije velike povorke uvijek je posvećena elektronici – u Ex port Delti od 22 sata očekuje nas još jedan Carnival DJ Session uz veterana klupskog zvuka Stefana Noferinija. Poznat po svome "zlatnom dodiru" kad se radi o razvaljivanju podija, Stefanovi se funk/soul korijeni i danas čuju u njegovim tech-house razaračima.

Boje riječkog karnevala branit će Lemon, član pulskog Balance.fm, lovranski System Divine, riječki producent Mystic, Life4Funk i Mecena. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan. Ples se zatim nastavlja na službenom afterpartiju u Crkvi na kojem će nastupiti naša najuspješnija dama hrvatskog elektronskog zvuka Marina Karamarko, Fryer, Igorritza i Altar Serversi.

Ni u nedjelju, na sam dan velike povorke, u Export Delti neće nedostajati zabave - od 13 sati tamo će svirati Brevis bend, Duo Pegla i - gost iznenađenja.

Radio Rijeka je uz Riječki karneval već 19. godinu u emisiji "Radio pod maskom". Ovu je pripremila Iva Črnjar - Maletina, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.