Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom: Tko to vozi maškarani rally?

10.02.2017.

16:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki karneval drugog karnevalskog vikenda ovogodišnje veljače bit će u znaku 26. maškaranog rallya Pariz - Bakar. Tko će sve i što voziti, znat ćemo sutra, ali smo već danas provjerili što pripremaju neki od stalnih sudionika.

Riječki karneval danas - malo kulture: Teatrin Nad urom nudi glazbeno-dramsku predstavu "Billie Holliday", a Škola primijenjenih umjetnosti iz Rijeke organizirala je dvije izložbe u dva prostora. U suradnji s Grafičkim odjelom zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna izložba "Karneval" postavljena je u galeriji Hodnik u ŠPUR-u, a "Zvončarski bestijarij" na Trsatskom kaštelu, u galeriji Mir junaka.

Manifestacija u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski i karnevalski duh je Maškarani auto-rally Pariz–Bakar. Parodija na svjetski poznati rally Pariz-Dakar startat će u subotu, 11. veljače, s riječkog Pariza u 10:05. Na Korzu će se pokazati oko 10:30, a na Čavlima oko 11:30. U Škrljevu ih očekuju u 12:15 sati, a u 13 se vozi ispit spretnosti u Kostreni. Od 14 sati slijede završne kontrole i ispiti spretnosti u Bakru te proglašenje pobjednika oko 16 sati.

Također, subotu, 11. veljače, pokraj karnevalske kućice na Korzu, održat će se humanitarna akcija u organizaciji Grobničkih dondolaša i Udruge Palentar iz Čavli. Mali Grobnički dondolaši prodavat će plišane igračke što su ih skupljali cijelu godinu. Bit će tu i palente kompirice, a sva prikupljena sredstva namijenjena su pomoći u liječenju male Adriane Bakić iz Čavli koja se bori s vrlo rijetkom Battenovom bolesti.

Do kraja petog godišnjeg doba svakoga petka informirat ćemo vas o tome gdje u Rijeci morete nemotarije delat - legitmno, jer maškare se moruRadio Rijeka je uz Riječki karneval već 19. godinu u emisiji Radio pod maskom koju priprema Tatjana Sandalj Filomena, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.