Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio Rijeka na susretu radijskih stanica koje emitiraju na talijanskom

24.03.2018.

08:41

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Comunita' Radiotelevisiva Italofona - Italofonska radiotv zajednica

Foto: Comunita' Radiotelevisiva Italofona - Italofonska radiotv zajednica

Foto: - / -

U sjedištu Radio Rai-a u Rimu i ove se godine razgovaralo o radiju i radijskim komunikacijama. Na seminaru, koji se bavio temom "Kultura na radiju", okupilo se mnoštvo novinara talijanskog govornog područja iz cijelog svijeta.

Na koji način govoriti o knjigama u radijskom eteru, kako govoriti o filmu ili kazalištu, kako prenositi slike na radiju i tako poticati maštu i imaginaciju slušatelja bile su samo neke od tema o kojima su govorili vodeći talijanski radijski stručnjaci nacionalne mreže Radio Rai-a.

Prilika je to i za uspoređivanje različitih radijskih iskustava i načina rada. No, vesele i podaci da se radio u svijetu i dalje sluša, da se radijskim sadržajima i voditeljima vjeruje i da je razvoj interneta uvelike pomogao radiju da bude prisutan svugdje u svijetu a radijskim sadržajima da budu dostupni u bilo koje vrijeme.

Na  seminaru su sudjelovali novinari iz Tunisa, Malte, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske, New Yorka ali i iz regionalnih talijanskih centara Rai-a kao i nacionalnih mreža talijanskog javnog servisa. Organizatori su Italofonska ratiotv zajednica i Rai.

Iz Rima se javila Iva Pavletić Crnić:

Studio Radio Rai-a (foto: Iva Pavletić Crnić / Radio Rijeka)

Studio Radio Rai-a (foto: Iva Pavletić Crnić / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.