Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio Rijeka u Rimu na simpoziju o Danteu

20.10.2021.

09:32

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Foto: - / -

U Rimu počinje još jedan međunarodni simpozij novinara u organizaciji Italofonske Radiotelevizijske zajednice i Talijanske Radiotelevizije. Na susretu, koji će trajati do petka, sudjeluju i novinarke Hrvatskoga radija - Radio Rijeke, Iva Pavletić Crnić i Selina Sciucca.

U sklopu još jednog rimskog susreta, na kojem će sudjelovati tridesetak novinara talijanskog govornog područja iz cijelog svijeta, održat će se i simpozij posvećen 700. obljetnici smrti talijanskog književnika Dante Alighierija.

Podsjetimo da Radio Rijeka njeguje dugogodišnju suradnju s Italofonskom radiotelevizijskom zajednicom i talijanskim RAI-em te je u sklopu te suradnje došlo do realizacije mnogih zanimljivih međunarodnih projekata. Ujedno je to i dodatna vrijednost u razvoju i promociji kulture, tradicije, novinarstva, ali i prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa između Italije i Hrvatske.

Za današnji program najavljeno je sudjelovanje u emisiji uživo Serata Programmatica u sjedištu Radia RAI, na RadioRaiTre s temom Dante - 700 godina smrti, koju vodi talijanski pisac Paolo Di Paolo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.