Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio Rijeka: vi slušate nas, a mi vas - i tako već 71 godinu

16.09.2016.

00:10

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji se dan počela pisati povijest jedne od danas naslušanijih radijskih stanica u Hrvatskoj. Bio je 16. rujna kad je po prvi put eterom odjeknulo: "Ovdje Radio Rijeka – Qui Radio Fiume!". Slavimo 71. i idemo dalje!

Nova programska režija
Najvažnija je novost u posljednjih godinu dana da smo se značajno modernizirali. Režija 2, iz koje se odvija program, potpuno je obnovljena. Akustička obrada prostora, izgradnja elektroenergetskoga sustava, nabava studijsko-režijske opreme i tehnološkoga namještaja koštali su nešto manje od 800 tisuća kuna. Tako smo, deset godina nakon što su računala zamijenila magnetofone za montažu i emitiranje programa, u programskoj režiji postavili digitalni tonski pult.
Građevinski, zatim akustički radovi te postavljanje opreme i ožičenja trajalo je od 25. veljače do 6. rujna. U tome razdoblju program se emitirao iz Režije 3. Temeljitu obnovu režije za odvijanje programa odradili su, uz vanjske izvođače, Sudjelovali su: tehnika Radio Rijeke, domari HRT centra Rijeka, audioservis HRT-a, IKT HRT-a i drugi iz HRT-ova sustava.

I već te 1945. čuli smo se širom svijeta. Potvrđivali su nam to tada naši brojni pomorci, a danas nam se iz cijelog svijeta javljaju naši Riječani, Primorci, Gorani i Istrani koji nas putem interneta i streaminga prate na svim kontinentima, javljaju se u program, komentiraju postove na društvenim mrežama, pogotovo kad navijaju za Rijeku.

Nismo više u Voloskom, odavno, još 1946. smo došli u Rijeku i od 1951. smo na Korzu. Ali i danas, kao i na početku, emitiramo na hrvatskom i na talijanskom jeziku. Bili smo prva hrvatska radijska stanica na internetu, možda i u Europi, još tamo 1996. godine.

Od 2009. godine počeli smo stvarati portal sa svakodnevnim informacijama iz grada i županije, koji danas ima 50 do 60 tisuća korisnika na mjesec te 90 do 100 tisuća jedinstvenih pregleda stranica.

Uz informiranje Vas nastojimo i zabaviti, preko Radio Sove stvarati kadar za budućnost, ali i utjecati na kvalitetu života u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Postali smo više od radija, imamo veliko povjerenje Vas, naših slušatelja (i čitatelja, kada govorimo o portalu Radio Rijeke), i nastojimo ga opravdavati iz dana u dan. I tako već punu 71 godinu.

Hvala Vam na svim Vašim čestitkama i na ukazanom povjerenju svih ovih godina!

Poslušajte što ste o nama rekli u rođendanskoj anketi:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.