Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio Skaut - radijski program riječkoga Zdruga katoličkih skauta

04.04.2016.

12:37

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radio Skaut, prvi skautski radio u Hrvatskoj, počeo je danas s emitiranjem programa. Nastao na prijedlog Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Radio Skaut bavit će se svjetovnim i duhovnim temama, a naglasak je programa - dobra glazba.

Dvadeset i petero volontera, među kojima i neki iskusni radijski ljudi, proizvodit će 24 sata programa koji će emitirati putem mobilnih aplikacija i internetskog portala. Ciljna skupina Radio Skauta prvenstveno su mladi i njihovi interesi, no teme tjednih emisija obuhvaćat će, među ostalima, grad i županiju, ekumenu, branitelje, Armadu....

Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije aktivno djeluje u Rijeci već 14 godina, a posebno se ističe kroz niz humanitarnih i ekumenskih projekata, poput, primjerice, organizaciju ljetovanja za djecu Vukovara i Srebrenice u Rijeci.

U projekt Radio Skaut uključeni su većinom skauti - učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije, a svojim su ga dolaskom na premijerno emitiranje podržali i predstavnici Grada, Županije te vjerskih zajednica koje djeluju u Rijeci.

Prva gošća Radio Skauta u eteru bila je županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

O Radio Skautu razgovarali smo s vjeroučiteljem iz Prve sušačke hrvatske gimnazije Marinom Miletićem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.