Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radionica: kako postati Drone racing pilot?

30.01.2017.

13:20

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dom mladih Rijeka, u suradnji s iskusnim drone pilotima, organizira Školu drone racinga. Prijave za tromjesečni program bit će zaključene u srijedu 1. veljače, a ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta.

Odziv na Školu drone racinga pokazuje koliki je interes i u Rijeci za sport koji postaje sve popularniji. Prijave u Domu mladih zaključuju 1. veljače, a ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta u programu koji će se odvijati srijedom iduća tri mjeseca. 

Drone racing je sport u kojem piloti sami nastoje izgraditi izuzetno brze i okretne letjelice te se natječu, uz pomoć kamere, FPV (First Person View) naočala i stanice, u posebno kontroliranim uvjetima. Uz pomoć naočala svaki sudionik utrke u viedeo prijenosu vidi sve što "vidi" dron, odnosno ima dojam kao da sjedi u pilotskoj kabini letjelice.

Što je drone racing, što će se i kako učiti i trenirati u školi, koliko treba početno uložiti da bi se bavilo tim sportom...? Poslušajte u razgovoru s drone racing pilotima koji su inicirali pokretanje škole u Rijeci, Markom Dragičevićem i Davorom Knezom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.