Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radnici 3. maja donirali novac za riječku bolnicu

15.04.2020.

18:01

Autor: Hina

Vrijedni i humani! Ovako su prosvjedovali prije dvije godine, a sada skupljaju za druge (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Vrijedni i humani! Ovako su prosvjedovali prije dvije godine, a sada skupljaju za druge (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Radnici Brodogradilišta 3. maj izdvojili su iz plaća za ožujak po 30 kuna za pomoć riječkoj bolnici tijekom krize i epidemije koronavirusa, ukupno više od 19 tisuća kuna, izvijestili su u srijedu iz tog brodogradilišta.

Iz 3. maja ističu da znaju što znači kriza i ljudska solidarnost. To su, kažu, osjetili na svojoj koži lani, kada su bili bez osam plaća, a građani Rijeke i Primorsko-goranske županije su im pomogli.

Navode da je 3. maj u posebnom programu Vlade, da su sva financijska sredstva strogo namjenska pa brodogradilište sada ne može donirati. Zato su odlučili pomoći izdvajanjem iz plaća te su donaciju od 19.110 kuna uplatili na račun Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci.

Novac je namijenjen za kupnju nužne opreme tijekom epidemije koronavirusa ili za prenamjenu prostora u respiracijski centar.

"Trećemajci nisu zaboravili svoj grad i županiju, ovom uplatom nastojimo se bar malo pridružiti borbi protiv opakog koronavirusa i nadamo se da će ova situacija brzo proći, da će se sve vratiti u normalu. Do tada, važno je pridržavati se uputa Stožera Civilne zaštite kako bismo zaštitili sebe i svoje bližnje", poručili su u priopćenju predsjednik Radničkog vijeća Juraj Šoljić i direktor 3. maja Edi Kučan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.