Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radnici Dine i dalje bez odgovora Uprave

18.12.2012.

17:54

Autor: Olga Mandić / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ni nakon današnjega razgovora s opunomoćenikom Uprave turskoga Çalişkana Erenom Veralom nema pomaka u omišaljskoj Dini. Postrojenja su spremna za proizvodnju, ali sve stoji. Očajni radnici pitaju se ima li kraja toj agoniji?

Radnici nisu dobili odgovor na zahtjev za predstečajnom nagodbom, račun tvrtke i dalje je blokiran, zbog dugova HEP-u ograničena je isporuka električne energije, a plaće nisu isplaćene od lipnja ove godine.

Iako su već najavili prosvjede, Sindikat radnika Dina-Petrokemije zasad još uvijek pregovara s Upravom i poziva nadležna ministarstva da provedu plan spašavanja tvrtke.

Nakon prošlotjednog upozorenja turskom ulagaču i nadležnim ministarstvima da će ovaj tjedan krenuti s prosvjedima ako obje strane ne ispune preuzete obveze, sindikat je jučer odgodio najavljene akcije jer su iz Uprave Çalişkana odgovor obećali danas.

Postrojenja su spremna za prihvat sirovine i proizvodnju, ali sve stoji. Krivci su tko zna gdje, a očajni radnici pitaju se - ima li kraja toj agoniji? Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.